Експерти твърдят, че Теменужка Петкова лъже за енергетиката. Минава през България

...
Експерти твърдят, че Теменужка Петкова лъже за енергетиката. Минава през България
Коментари Харесай

Експерти: Предателство е България да не си вземе газ от тръбопроводите на Газпром към Сърбия

Експерти настояват, че Теменужка Петкова лъже за енергетиката. 

Минава през България водопровод и не можем да употребяваме газ за нас. Трябва да вземем ограничения. Ако не ни давате газ и ние няма да даваме. Има неравностойно състояние. Но се желае огромни топки от ръководещите за решение. Това съобщи атомният специалист Георги Касчиев.

Грешката е в тайните на пътната карта с Газпром. С нея България е поела ангажимент да транзитира газ и да не прави задръжки, добави го специалистът Иван Хиновски пред bTV. 

Това си е чисто изменничество /б.р. -  на подписалите пътната карта от кабинета на Борисов/. На Теменужка Петкова не би трябвало да вярвате една дума. Толкова неистини е изговорила за енергетиката, безапелационен бе Касчиев за пътната карта. 

Плащаме за газопровод и нямаме право да употребяваме газ. Трябва да забележим какво вършим с Газпром, сподели още той. 

Трябва да имаш опция да черпиш от няколко източника, с цел да има диверсификация. И от Газпром, и от Азербайджан и полутечен газ. И би трябвало да има търгове. За да стане ясно какъв брой танкера ще дойдат, какъв брой азербайджански газ. Правилно е да да има транспарантен търг според от енергийната тактика, безапелационен бе Хиновски.

За диверсификацията на Борисов - преди 10 години се одобри закон да не се създават находищата за газ в страната. Идеята бе да се забрани добива на шистов газ, което бе предизвикано от Газпром. А най-после се взе решение да се спрат изследванията на всевъзможен тип газ, изясни атомният специалист.
 
За близко време АЕЦ " Козлодуй " не може да бъде изключен поради протест на Русия. Имаме запас от нуклеарно гориво и други запаси, успокои Касчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР